BLOG


Ingatlankiadással kapcsolatos aktuális tanácsok, trendek

Turizmus a Balatonon, Siófokon

A hazai, illetve Balaton körüli turizmus fellendülése figyelhető meg az utóbbi években. Egyre többen töltenék szabadságukat, pihenésüket a Balatonon, ezen belül is a Balaton „fővárosa”, Siófok a legkedveltebb utazási cél a turisták körében. A szabad, ingyenes strandok, állandó programok, illetve a folyamatosan javuló infrastruktúra vonzza a legtöbb látogatót a városba.

Az eddig jól ismert „Zimmer Frei” feliratok eltűnése mellett a rövid távú lakáskiadás egy újabb formája jelent meg a balatoni lakáskiadási piacon, mely elsősorban az online értékesítés előnyeit használja ki. Magánszállások, mint apartmanok, studio lakások vagy akár egész családi házak várják vendégeiket a legismertebb szállásfoglaló oldalakon. Napjainkra már egy jól működő kiadási formává vált, mely egyrészt köszönhető a budapesti szállásoknak, melyeket magánszemélyek vagy manager cégek, mint a MyFlat Balaton üzemeltetnek. Így a külföldi turisták akik eddig csak Budapestet vették célba, már Siófokot is megjelölik új állomásként utazásuk során, hisz igényeikre szabva válogathatnak az ingatlanok között.

Csapatunk turizmusban eltöltött évei alatt kitapasztalta ennek az üzleti ágnak az előnyeit és hátrányait egyaránt. Így napjainkra, a gyűjtött tapasztalatok alapján, a gyakorlatban is kiválóan alkalmazható stratégiák és megoldások alakultak ki, melyekkel a MyFlat Balaton már elkerüli a rövid távú lakáskiadás buktatóit.

Az ingatlan elhelyezkedése, mint fontos tényező

Lakásod, ingatlanod elhelyezkedése az egyik legfontosabb tényező a rövid távú kiadás során. A legnagyobb haszonnal értékesíthető ingatlanok nemcsak frekventált helyen helyezkednek el, de prémium berendezéssel felszereltek, lakások berendezése, illetve általában Balatonra nyíló panorámával kápráztatják el vendégeiket. Ugyanakkor a másik jellegű, nyugodtabb, kevésbé központi elhelyezkedésű szállásokra is megvan az igény. Sokan keresik az igazi balatoni nyaraló érzést, így egész családi házat/ apartmant nagyobb kerttel foglalnának, ahol bográcsozási lehetőség, illetve a gyerekek számára játszótér is megtalálható. Cégünk a rövid távú ingatlankiadás és nyaralókiadás mindegyik formájával foglalkozik.

Az ingatlan állaga és kinézete

A turizmus fellendülésével az erős piaci verseny is megjelent. A nagy kínálat miatt, figyelnünk kell apartmanunk által nyújtott minőségre és az ingatlan állagára. Régi berendezéssel a szálláskiadás nehezebbé válik, hisz a konkurencia folyamatosan invesztál és fejlődik. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk a balatoni és siófoki lakáskiadási és ingatlankiadási piacon fel kell újítanunk tulajdonunkat, így hosszabb távon nagyobb hasznot tudunk realizálni. MyFlat Balaton manager csapata igény esetén berendezési és felszereltséggel kapcsolatos kérdésekben is áll az ügyfelek rendelkezésére.

Mivel leendő vendégeink az interneten próbálják kiválasztani a legjobb szálláshelyet, így az első benyomás egyértelműen a legfontosabb. Profi fotósunk segítségével legjobb színében tüntetjük fel rövid távon kiadandó ingatlanod, így biztosítva a tökéletes összképet és legjobb megjelenést.

Az ingatlan állaga és kinézete

A legnépszerűbb szálláskiadó platformokon, a hirdetés alatt közvetlenül olvashatóak a korábban megszállt vendégek véleményei, illetve az általuk adott pontszám. Így elég pár leminősítő értékékelés és a leendő vendégek máris túlgörgetnek egy másik rövid távon kiadó szállásra.

A vendégekkel való kommunikáció során elengedhetetlen idegen nyelv ismerete is. Ha te magad nem boldogulsz, szükséged lesz menedzsment szolgáltatásunkra. Több nyelven folyékonyan beszélő ügyfélszolgálatunk folyamatosan tartja a kapcsolatot az érkező vendégekkel, majd a check- in során személyesen adjuk át a kulcsokat. A felmerülő kérdések esetén pedig mindig elérhetőek vagyunk mind számodra, mind vendégeink számára. Így az általunk értékesített ingatlanok egész biztos a legjobb értékelést kapják!

MyFlat Balaton menedzsment szolgáltatása

A rövid távú ingatlankiadási forma sok kihívással és odafigyeléssel jár az üzemeltető számára. A vendégek érkeztetésén és elengedésén túl, az apartmanokat a távozások után takarítani, a használt textíliákat, ágyneműket mosni/ mosatni kell. A lakás tulajdonosnak kell vendégkönyvet vezetni, számlát kiállítani, valamint az előlegeket megfelelően kezelni.

Profi menedzsment csapatunk megoldja a fent említett feladatokat. Fiatal és kedves munkatársaink minden lakásból vidám és barátságos szálláshelyet varázsolnak. Már a foglalás beérkezése napján kommunikálunk a vendégekkel, fogadjuk és beengedjük őket. A lakás minden részét felügyeljük, működtetjük az elvárásoknak megfelelően.

  • Van még kérdésed a témával kapcsolatban?
  • Bizonytalan vagy a rövid távú lakáskiadással kapcsolatban Siófokon?

MyFlat Balaton, Velünk az ingatlankiadás tökéletesen fog működni az elejétől a végéig!

Kiadó lakások menedzselése során rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, ezért biztos tudunk olyan megoldást javasolni, amire te nem is gondoltál, hogy együtt hatékonyabb tudjuk kiadni rövid távon lakásodat.